Veggieloggie


Deens toetje: Rødgrod met fløde

Donderdag is de tweede halve finale, en Nederland hoopt dat-ie doormag met zijn prachtige act. Maar ook Denemarken strijdt om een plaats in de finale. Ze sturen een Ronan Keating namelijk Brinck met het nummer Believe Again. Hier het recept voor een deens nagerecht: Rødgrod met fløde, klinkt grappig.

rodgrod met flode

500 gr bosvruchten, b.v.: frambozen, aalbessen, bosbessen, bramen en aardbeien
20 gr suiker
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels amandelschaafsel
1 dl slankroom
1/2 eetlepel vanillesuiker

Zoek de vruchten goed uit, was alleen bessen en aardbeien indien nodig en laat ze dan op keukenpapier uitlekken. Snij grote aardbeien in kwarten. Pureer de helft van het fruit en verwarm het zachtjes. Voeg de suiker toe en laat oplossen. Voeg de rest van het fruit toe en laat zachtjes 1 min pruttelen. Roer ondertussen de maïzena glad met 3 eetlepels koud water, roer het mengsel door de rødgrod en laat het binden. Verdeel de rødgrod over 4 schaaltjes en laat het afkoelen. Rooster de amandelen in een droog verhitte koekenpan al omschuddend goudbruin, neem ze direct uit de pan. Klop de room met de vanillesuiker dik vloeibaar. Serveer de rødgrod met de amandelen en room.

About these ads

1 reactie so far
Een reactie plaatsen

Na een maand Denemarken, wilde ik zelf wel eens Frokost maken met veel vis natuurlijk. Op zoek naar een passend toetje, stuitte ik hierop. Het is echt verrukkelijk! Mijn gasten hebben genoten. Heerlijk fris en niet zwaar.
Bedankt!

Reactie door Miriam Thielen - Vaz Dias




Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s



Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

%d bloggers like this: