Veggieloggie


Albanisch of is het Albanees ?

Het wordt een zoete dag, dit is het tweede zoete hapje dat vandaag op de site wordt geplaatst: een albanisch of albanese baklava. Ja ik hoor je al denken: Dat komt uit Turkije. Maar Albanië heeft het ook. Donderdag is Albanië ook aan de beurt in de halve finale. Ze sturen de zoveelste tiener op een rij: Kejsi Tola met Carry Me In Your Dreams.

baklava

500 gr kant-en-klaar fyllodeeg
200 gr fijngehakte walnoten
600 gr suiker
1/2 liter water
1 theelepel kaneel

Spreid een lap fyllodeeg uit, verdeel er de met de kaneel vermengde walnoten over en dek af met een tweede lap fyllodeeg. Snijd de baklava in vierkantjes of ruiten van gelijke grootte, overgiet ze met gesmolten boter, bak ze in een hete oven en laat ze afkoelen. Bereid een siroop van het water en de suiker en laat hem 5 minuten koken. Schenk er, voor u de pan van het vuur neemt, het sap van 1/2 citroen bij en laat de siroop 5 minuten afkoelen. Schenk de siroop dan over de baklava.


3 reacties so far
Plaats een reactie

ha jonathan, maak je die baklava echt zelf of haal je die toch gewoon bij de bakker? is toch een enorme zooi? wel heel leuke blog hoor!
mark

Reactie door sjoerd

Hey Mark

Dit moet je niet maken op een doordeweekse dag nee :) Ik heb het een keer gemaakt op een zondag, als je toch niets te doen hebt, en de zooi valt echt wel mee.

Leuk dat je reageert ! Volgens mij ook de eerste man die reageert haha.

Reactie door Jonathan

ik heb net nieuwe vullingen. mag ik al baklava dan?

Reactie door ben




Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s



%d bloggers liken dit: