Veggieloggie


Hongaarse Nectarinecompote
05/06/2009, 08:37
Filed under: koken, nagerecht, recepten | Tags: , , , , ,

Dit was het dan, de week van de Europese Verkiezingen. Ik heb geleerd dat dit ook de enige en laatste keer was. Ik bedank iedereen die heeft gestemd en geniet van het laatste gerecht van de week: Hongaarse nectarinecompote. Lekker bij yoghurt of ijs.

Voor 4 personen

2 nectarines, geschild en in stukjes gesneden
1 glas water
halve glas suiker
1 kaneelstokje
1 schijfje citroen

Verwarm het water in een pannetje, zodra het kookt zet je het vuur wat zachter en voeg je beetje bij beetje het suiker toe tot het oplost. Laat het tien minuten zachtjes doorkoken tot het dikker wordt en dan voeg je de nectarines, schijfje citroen en het kaneelstokje toe. Laat dit ongeveer 8 a 10 minuten doorkoken. Doe de inhoud van het pannetje in een bakje en laat het afkoelen in de koelkast. Dat duurt 2 uurtjes. Serveer het met ijs of yoghurt. Eet smakelijk !

Vergeet niet het kaneelstokje en citroenschijfje eruit te halen :)


Geef een reactie so far
Plaats een reactie



Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s



%d bloggers liken dit: