Veggieloggie


Mulligatawny Soep

Vandaag is het Rath Yatra festival, dat vindt een keer per jaar plaats in Puri, een van de grootste en kleurrijkste spektakels van India waar honderdduizenden pelgrims op af komen. Tijdens dit festival wordt de god Rath Yatra met grote wagens uit de Jagannath tempel gereden, om twee weken later weer terug te keren.

Daarom vandaag een Indiaas voorgerecht. Ik kies er voor om er extra groente in te doen en noodles. Ik krijg vanavond namelijk 4 gasten te eten. Zonder de groente en noodles is het een heerlijk voorgerecht.

.

Voor 4 personen

1 liter groentebouillon
250 gr. dés (die stukjes vegetarische “brokjes”)
200 cl. kokosmelk
koriander, fijngesneden
garam masala, ongeveer een halve eetlepel
1 teentje knoflook
1 rode peper, fingesneden en zonder pitjes
2 kruidnagels
noodles, 2 blokjes in kleine stukjes gebroken
groente naar keuze

mullagatawny

Breng het water aan de kook en doe er genoeg bouillonblokjes in om er bouillon van te maken. Als het water kookt zet je het wat zachter en doe je de groente en de stukjes dés bij. Dan voeg je de garam masala toe, doe er elke keer kleine beetjes in en zodra de soep geurt hoef je er niets meer bij te doen. Doe de knoflook en de kruidnagels ook in de soep.
Voeg de noodles toe en kook tot de noodles zacht zijn en dan schenk je de kokosmelk er doorheen, roer het goed en laat het 1 minuutje koken en dan is de soep klaar.


Geef een reactie so far
Plaats een reactie



Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s



%d bloggers liken dit: