Veggieloggie


Ananas in port met ijs

Bij port denk je aan Portugal, maar Mozambique was ooit een kolonie van Portugal en daar gebruiken ze nog wel port voor in desserts, zoals deze. Het lekkerste is met verse ananas. Als je niet weet hoe je die moet schillen, zie: www.howtocutapineapple.com, en dit is geen grap.

ananas in port met ijs

Voor 4 personen


1 ananas, geschild en stukken in de lengte
Port, net zoveel dat de ananas er in kan baden
3 theelepels suiker
cashewnoten, ongezouten en in stukjes geslagen en beetje geroosterd
ijs naar keuze, kokos is het lekkerste er bij

Snijd de ananas in “repen” en doe ze in een kom, en giet er port overheen zodat de ananas de port tot zich kan nemen. Laat dit een paar uur in de koelkast staan. Haal het dan weer uit de koelkast en doe de ananas op bordjes.
Gebruik de overgebleven portmarinade voor een portsaus. Breng de marinade met de suiker en een flinke scheut extra port aan de kook. Laat inkoken tot een derde of tot wanneer de saus licht stroperig is.
Doe wat van de portsaus over de ananas en serveer met een bolletje ijs naar keuze. En strooi er wat cashewnoten er over.


Geef een reactie so far
Plaats een reactie



Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s



%d bloggers liken dit: