Veggieloggie


Pittige taartjes
19/09/2009, 12:16
Filed under: hapje, hartig, oven, recepten | Tags: , , , , , , , ,

Op de foto ziet hij er groot uit, maar de taartjes zijn zo op voor je het weet. Lekker om mee te beginnen, dan zijn je smaakpapillen wakker geschud.

pittig taartje

Voor 4 personen

375 gr uitgerold bladerdeeg
1 el olijfolie
200 gr rode uien, gehalveerd en in de lengte gesneden
1 kleine rode chilipeper, zonder zaadjes en dungesneden
zout en zwarte peper
1 el rode pesto
pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 200 *C. Steek 4 rondejs met een doorsneden van 12 cm uit het bladerdeeg. Voorzie de rondjes met een scherp mesje van een rand van 1 cm. Leg de deegrondjes op een bakplaat. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de uien in circa 10 minuten zacht. Voeg de chilipeper toe en bak hem 1 minuut mee. Breng het uienmengsel op smaak met zout en peper.

Bestrijk de deegrondjes met de pesto, maar laat de randen vrij. Schep de uienvulling met een lepel op de pestolaag en verdeel de pijnboombitten gelijkmatig over de rondjes. Bak de taartjes 12 tot 15 minuten tot ze zijn gerezen en een goudbruine kleur hebben gekregen.


Geef een reactie so far
Plaats een reactie



Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s



%d bloggers liken dit: