Veggieloggie


Harissa, soort van
26/09/2009, 12:38
Filed under: hapje, recepten, sauzen/dressings | Tags: , , , , , ,

Nog een dipsaus dat geïnspireerd is op een bestaand recept, maar aangepast. Ik kreeg een vriendin te eten en die hield niet van pittig, dus de pepers zijn er uit.

harissa

Voor 1 bakje

1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
1 halve tomaat, in stukjes gesneden, ontvellen kan maar niet nodig
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel komijnpoeder
2 eetlepels olijfolie
zout
blaadjes koriander, zo veel je wilt

Doe alles in een keukenmachine, maar pureer het niet megafijn. Proef het even voor en pas het aan je eigen smaak.

Het verschil met harissa is dat je de paprika moet roosteren en ontvellen. De tomaat haal je er uit. En je voegt er gedroogde rode chilipepers aan toe en 1 eetlepel gemalen karwijzaad.


Geef een reactie so far
Plaats een reactie



Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s



%d bloggers liken dit: