Veggieloggie


Taiwanese loempia’s
04/10/2009, 18:03
Filed under: bijgerecht, hapje, hartig, oven, recepten, wokken | Tags: , , , , , , ,

Vandaag heb ik voor het eerst loempia’s gedraaid. Voor iedereen die dat ook niet eerder heeft gedaan, hier heb je een tutorial.

loempia met saus

Voor 10 stuks

10 vellen filodeeg
3 el lichte sojasaus
1 tl donkere sesamolie
1 tl maizena
halve theelepel gemalen zwarte peper
2 el olie
1 el fijngehakte gember
1 teentje knoflook
70 gr Chinese kool
75 gr wortel, in smalle repen
90 gr taugé

Doe eerst de vloeistoffen in een verhitte wok en voeg dan de groenten en de kruiden toe en roerbak dit tot het klaar is. Met dit mengsel vul je de loempia’s. Als je ze hebt gedraaid, bestrijk ze dan met eidooier en bak ze 10 min. in de oven op 200 *C.

Voor een sausje er bij

125 ml lichte sojasaus
2 el chilisaus
2 rode pepers, in smalle repen

Meng alles in een kleine kom en schep met een lepel op een bord waar de loempia op ligt.


1 reactie so far
Plaats een reactie

Dat ziet er echt lekker uit!

Reactie door RJ




Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s



%d bloggers liken dit: