Veggieloggie


Tofoesoep

Dit is geen authentiek Taiwanees gerecht, ik geef dat bij deze toe. Maar ik heb mijn best gedaan om iets te maken wat in de buurt komt. Hoop ik.

tofoesoep

Voor 4 personen

3 el black pepper saus
tofoe, een blok, in kleine blokjes gesneden
200 gr wortels, gesneden in halve schijfjes
100 gr noodles
2 lenteuien, fijngesneden
taugé, een beetje
3 tl five spice kruiden
koriander, hoeveelheid naar keuze
500 ml water
zout
sojasaus, zoute

Bak de wortel en de lente-uien in een wok. Doe de tofoe er bij en giet er sojasaus erover. Het moet zo zijn dat de tofoe verkleurt. Doe 500 ml water in de wok en doe de black pepper, five spice en zout er bij. Laat dit een tijdje koken op laag vuur. De laatste 3 minuten doe je de noodles er bij en als het klaar is doe je het vuur uit. Je doet de soep met de tofoeblokjes in soepkommen en daar doe je wat taugé over.


Geef een reactie so far
Plaats een reactie



Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s



%d bloggers liken dit: