Veggieloggie


Warme aardappelsalade met groene olijvendressing

Dit is een simpel bijgerecht, ideaal voor bij de BBQ, maar dan moet het wel weer mooi weer gaan worden. Je kan ook deze salade serveren met groenten naar keuze en nog wat kleine gerechtjes. Het is belangrijk dat je de aardappels niet koud laat worden, in combinatie met de dressing is het warm het lekkerst.

Voor 4 personen

750 gr aardappelen, in schil, schoongeboend
90 gr groene olijven, zonder pit en fijngesneden
2 theelepels kappertjes, fijngesneden
15 gr peterselie, fijngesneden
2 eetlepels limoensap
1 theelepel limoenschil
1 of 2 teentjes knoflook, fijngeperst
125 ml olijfolie

Kook de aardappels 15 minuten of tot het gaar is. Laat ze uitlekken en een beetje afkoelen. Terwijl de aardappels aan het koken zijn, doe je de olijven en de kappertjes in een bak met de peterselie, limoensap, limoenschil, knoflook en olijfolie. Roer het geheel met een vork. Snijd de aardappels in helften en doe de dressing eroverheen nu ze nog warm zijn. Proef en doe er nog zout/peper naar smaak bij.


1 reactie so far
Plaats een reactie

Ziet er goed uit, ik ga het eens proberen. Kappertjes geven altijd iets extra’s.

Reactie door Jessi




Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s



<span>%d</span> bloggers liken dit: