Veggieloggie


Rode Paprikasoep

De laatste tijd ben ik bezig geweest met paprika’s grillen. Dat is een nieuw iets voor mij, vond het altijd veel werk. Eigenlijk nog steeds, maar nu ik vrij ben, heb ik tijd om het uit te proberen. De eerste keer ging het schillen niet zo goed. Vandaag ging het beter, je moet eigenlijk veel geduld hebben. Maar dan heb je ook een lekker soepje.

Voor 4 personen

2 rode paprika’s
2 tomaten
1/2 tl gedroogde italiaanse kruiden
1/2 tl gedroogde majoraan
1 teentje knoflook
1 tl milde kerriepasta
1 rode ui, in ringen
1 prei, in ringen en alleen het witte gedeelte
125 gr groene kool
500 ml water
1 tl milde chilisaus
zout en peper

Snijd de rode paprika’s in vieren. Verwijder zaad en zaadlijsten. Leg ze onder de grill tot de schilletjes zwart worden en blaasjes vertonen. Laat ze onder een theedoek afkoelen en verwijder de schilletjes. Snijd de tomaten aan de bovenkant kruisvormig in. Leg ze in een kom, begiet ze met kokend water en laat ze 2 minuten staan. Giet af, laat afkoelen en verwijder de velletjes. Snijd de tomaten doormidden en schep de zaadjes er met een lepeltje uit. Verhit de olie in een groete pan. Voeg kruiden, knoflook en kerriepasta toe. Laat ze al roerend op laag vuur 1 minuut aromatisch worden. Voeg ui en prei toe en bak dit mengsel in drie minuten goudgeel. Voeg kool, tomaten, parika en water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 20 minuten sudderen. Laat hem dan licht afkoelen. Pureer de soep ongeveer 30 sec in porties in een keukenmachine. Giet de soep in een schone pan. Roer de chilisaus erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zachtjes opwarmen en warm serveren.


4 reacties so far
Plaats een reactie

ik maak deze soep ook wel eens, echt heerlijk!

Reactie door ixult

[…] soepen « WordPress.com Tag Feed […]

Pingback door soepen-Rode Paprikasoep | | Restaurant De MeinRestaurant De Mein

Als je de paprika’s direct na het roosteren in een plastic doos doet en even laat staan stomen de velletjes los en trek je ze er zo vanaf.

Dit ziet er heerlijk uit, ga ik proberen!

Reactie door Anna Baas (@venite)

[…] De laatste tijd ben ik bezig geweest met paprika’s grillen. Dat is een nieuw iets voor mij, vo soepen « WordPress.com Tag Feed […]

Pingback door tapas-Rode Paprikasoep | | Koken met MarcoKoken met Marco




Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s



<span>%d</span> bloggers liken dit: